Tekst in beeld

Herinneringen vastgelegd

Hebt u een schoenendoos op zolder vol met oude foto’s? Is het archief van uw bedrijf aan een een opruimbeurt toe? Laat dan de foto’s die u tegenkomt restaureren, of nog beter: laat het verhaal dat erachter zit meteen vastleggen!

Veel families, verenigingen en bedrijven kennen een rijke historie in de vorm van prachtige verhalen en waardevolle foto’s. Wanneer u deze verhalen niet laat vastleggen en de oude foto’s niet laat restaureren gaan ze op den duur verloren. Het opknappen van oude foto’s is een van de specialiteiten van Studio Retouched. In samenwerking met andere partijen zoals een schrijfster, historicus en vormgever maken we een mooi vormgegeven en rijk geïllustreerd boek of ander medium. Iedereen in uw omgeving die op welke manier dan ook betrokken is zal dat erom waarderen.

Familiebedrijf
Familiebedrijf

Een boek kunt u om verschillende redenen laten maken. Misschien wilt u het verhaal achter de foto’s alleen maar doorgeven aan volgende generaties en zo de herinneringen levend houden? Of u wilt juist aan een groter publiek laten zien waar uw bedrijf of vereniging precies er nu voorstaat? Denk ook aan het maken van een jubileumuitgave, de oprichter van het bedrijf mooi in beeld brengen, uw toekomstvisie toelichten of een combinatie van deze redenen.

In elk geval zullen vragen als waarom uw familie ooit met ondernemen begon, welke dromen werden nagejaagd en wat voor ontwikkelingen het bedrijf heeft doorgemaakt aan bod komen. Of waarom de vereniging waar u nu voorzitter van bent ooit is opgericht. Al of niet met persoonlijke verhalen en anekdotes van u zelf of anderen.

De werkwijze

Elk project begint altijd met een vrijblijvend kennismakingsgesprek, waarin we u uitleggen wat we doen en hoe we dat voor ú kunnen doen. Alle mogelijkheden en kosten komen ter sprake, evenals de tijd die het traject in beslag neemt en de te bewandelen route en werkwijze. Bent u enthousiast geworden? Dan kunnen we aan de slag met uw verhaal!

De beste manier om informatie te vergaren is door middel van interviews. Afhankelijk van de rijkdom van de historie of het aantal jaren dat het bedrijf al bestaat, zijn dat meer of minder gesprekken. Omdat beelden helpen bij het ophalen van herinneringen zijn oude foto’s, prenten en ander archiefmateriaal als artikelen, reclame, vergunningen enzovoorts essentieel. Het kan allemaal helpen het verhaal terug tot leven te brengen. En uiteindelijk zijn die foto’s (zowel de oude maar ook eventueel nieuwe) ook de basis van het  boek.

Interview op locatie

De interviews

In de interviews gaan we terug in de tijd. U zult merken dat naarmate de gesprekken langer duren er vanzelf meer herinneringen boven komen. Ook raken er vaak meer mensen bij betrokken die ook aardige anekdotes kennen. Na elk interview (meestal zijn dit er vier of vijf) werken we de teksten globaal uit en leggen die aan u voor. Zit het goed en logisch in elkaar? Staan er geen verkeerde dingen in of bent u wat belangrijks vergeten? Dit is het moment om te corrigeren of een en ander aan te vullen.
Oude foto's uitzoeken

De foto's

Heeft u de familiealbums al opgezocht met daarin de dierbare foto’s van weleer? Tijdens de interviews bekijken we samen welke foto’s (of andere afbeeldingen) geschikt zijn om te verwerken in uw verhaal. En dat kunnen er best veel zijn! Al het beschikbare en bruikbare beeldmateriaal wordt vervolgens zorgvuldig opgepoetst en eventueel gerestaureerd. Voorop staat dat het beeld authentiek blijft. Dat alleen al is meer dan de moeite waard om herinneringen te kunnen blijven koesteren.
Een boek over Gargaebedrijf Looijmans

Het eindresultaat

Na een periode van interviews, schrijven en herschrijven, overleg en feedback is uw verhaal compleet. Alle foto’s zijn, indien nodig, geretoucheerd en aangevuld. Zo vormen ze samen met de tekst een mooi geheel. Tijd dat we er een boek van gaan maken! Hiervoor hebben we de verschillende mogelijkheden met u doorgenomen. Wilt u naast een tastbaar boek ook een digitale versie? Een tijdlijn op uw website? Er is veel mogelijk, maar dat is het beste uit te leggen in een persoonlijk gesprek.

De mogelijkheden

Zo’n waardevol boek laten maken is niet niks! Dat verdient een mooie uitvoering. Afhankelijk van het doel dat u ermee beoogt, zijn meerdere varianten denkbaar. Steeds staat de kwaliteit van vormgeving, fotografie, illustraties en papierkeuze centraal. Kiest u voor een beperkte oplage in een luxe uitvoering met lederen hardcover? Of juist voor een boek in pocketvorm? Hieronder staan wat mogelijkheden met voorbeeldopties. Maar maatwerk is ook mogelijk.

Het boek kan ook voor u uitgeven worden via (online) boekhandels, zoals Bol.com of via de plaatselijke boekhandel.

Een bewaarboek met luxe, lederen hardcover.
Het boek in pocketvorm, bv. voor promotie.
Het boek als E-book, verkrijgbaar via uw website.
Een printproduct van een gerestaureerde foto.

Wilt u een vrijblijvende kennismaking?

Neem dan contact op om een afspraak te maken.