Extra info

Foto's restaureren

Laat uw dierbare oude foto's professioneel herstellen en afdrukken

Uw oude foto’s

De oude foto’s van uw geboorteplaats of van het bedrijf dat uw overgrootvader nog heeft opgericht, ze zijn vaak onvervangbaar en heel sfeerbepalend. Helaas raken veel foto’s en albums in de loop der jaren beschadigd.

Beschadigingen

Want hoe ouder de foto’s worden des te meer krassen en vlekken erop komen. Hoeken en randen raken gerafeld of ingescheurd. Ze vergelen en vervagen, de bovenlaag laat los. De foto’s zijn eigenlijk langzaam aan het vergaan.

Krassen en vlekken verwijderen
Scheurtjes en vouwen herstellen
Ontbrekende delen reconstrueren
Verbeteren van de kleur en scherpte
Compositie en uitsnede aanpassen
restaureren

Redden door opknappen

Maar zulke waardevolle foto’s roepen ongetwijfeld herinneringen op die u vast wilt bewaren voor volgende generaties. Studio Retouched helpt u die te koesteren door met veel zorg en aandacht er het best mogelijke resultaat uit te halen. Red uw foto’s voor het te laat is door ze professioneel en zorgvuldig te laten restaureren.

Foto afdrukken

Laat de bewerkte foto meteen printen op bv fotopapier, dan kunnen ze weer jaren mee in uw fotoalbum  En wilt u de verhalen bij de foto’s laten vastleggen in boekvorm? Ook die kunt u hier meteen professioneel laten verzorgen.

Klik en beweeg de gele lijn horizontaal over de foto om het verschil te zien tussen bewerkte en onbewerkte versie.

Familieportret eind 19de eeuw

Bij deze prent zijn de nodige vlekken verwijderd, gedeeltes ingekleurd en gereconstrueerd, het geheel opgefrist en een nieuwe uitsnede en rand gemaakt.

Van den Hoek verhuizingen

Naast de standaard aanpassingen aan helderheid en scherpte is er een flinke beschadiging gereconstrueerd. Tevens is de foto sepia gemaakt voor een mooi effect.

Tijd voor koffie

De olievlekken passen natuurlijk bij de foto, maar de krassen en andere vlekken die er niet  horen zijn weggehaald. De kleur past nu ook beter bij de koffie.

Portret in schotel

Dat deze zwaar beschadigde foto/schildering enige aandacht nodig heeft is zwak uitgedrukt. Er ontbreken hele stukken Een enorme klus die resultaat opleverde.

Bandoeng, Klenteng

Voor het Chinese Indonesian Heritage Center deze foto van een tempel uitgebreid bewerkt. Inclusief enige gezichtsreconstructies meer dan de moeite waard!

Kapsalon

Bij deze oude foto van een kapsalon is de complete entree vervangen met een deur uit het zelfde pand. En natuurlijk is foto meteen gerestaureerd en afgedrukt.

Brabantse vaders

Het ooit afgeknipte deel van een van de heren is weer zorgvuldig in de foto gereconstrueerd en vervolgen is de hele foto verder opgeknapt en geoptimaliseerd.

Jaren 70 familieportret

Bij deze gezinsfoto van weleer zijn de storende elementen in de achtergrond verwijderd , is de kleur zoveel mogelijk hersteld en de compositie aangepast.

Afrikaans echtpaar

Naast heel veel standaardbewerkingen zijn ook de ontbrekende delen en de “witte” rand in oude glorie hersteld. Zo kan deze foto weer vele jaren mee.

100 jaar oud

Een zeer arbeidsintensieve fotorestauratie, waarmee deze oude familiefoto nog net op tijd gered is van de definitieve ondergang. Let vooral op de witte puntjes!

Luchtfoto boerderij

Elk onderdeel van deze totaal verkleurde luchtfoto heeft in overleg met de cliënt de oorspronkelijke kleur terug gekregen, zoals bedoeld toen de foto werd afgedrukt.

Steenhouwers

Restauratie voor Van Ganzenwinkel Natuursteen, deze leuke foto met de eigenaar en al het personeel. Hier is de foto juist zwart-wit gemaakt voor een beter contrast.

Modelzussen

Hier is niet alleen een uitgebreide retouchering toegepast, maar er is ook een moderne nieuwe fotorand gemaakt en de passpiegel is verwijderd.

Nienke

Een recente maar toch flink beschadigde foto kan wel ook eens een restauratie gebruiken, zoals bij dit leuke portret. Optioneel is een glamourbewerking.

Ingekleurd heerschap

De foto is niet alleen hersteld maar op verzoek van de opdrachtgeefster ook ingekleurd, het eindresultaat kan in overleg altijd aangepast worden naar uw smaak.

De drie gebroeders

Voor deze heren zijn er vlekjes en krassen verwijderd, de overbelichting zoveel mogelijk gecorrigeerd en de tint wat warmer gemaakt voor een betere uitstraling.

Luchtschipdrama Doggersbank

Twee afgescheurde bladzijdes uit een boek zijn opnieuw samengevoegd en naar eigen inzicht ingekleurd. Zo krijgt deze prent een nieuw gezicht.

Vleeschhouwery

Een bedrijfsfoto van lang geleden! De trotse eigenaars poseeren hier weer trots en na een flinke opknapbeurt vooral onbeschadigd voor de “vleeschhouwery”

Wilt u een of meerdere foto's laten restaureren?

Stuur vrijblijvend uw foto en u hoort snel wat de mogelijkheden zijn.