Goed om te weten

Foto's restaureren

Laat uw dierbare oude foto's professioneel herstellen en afdrukken

Foto’s laten herstellen

Oude foto’s en ansichtkaarten van uw geboorteplaats, een dierbaar overleden familielid of van het bedrijf dat uw overgrootvader nog heeft opgericht, ze zijn vaak onvervangbaar en van grote emotionele waarde. Helaas raken veel foto’s en zelfs complete albums in de loop der jaren beschadigd, zelfs als ze veilig opgeborgen zitten in een doos.

Hoe vaker de foto’s bekeken worden des te meer krassen en vlekken erop komen. Hoeken en randen raken gerafeld of ingescheurd. De bovenlaag laat los wat te zien is aan steeds meer witte puntjes in de foto’s. En dat is zonde!

Krassen en vlekken verwijderen
Scheurtjes en vouwen herstellen
Ontbrekende delen reconstrueren
Verbeteren van de kleur en scherpte
Compositie en uitsnede aanpassen
“Verbazing wekkende resultaten voor het weer tot leven brengen van foto's die door mij eigenlijk al afgeschreven waren.Goede en eerlijke informatie vooraf.’

Jan en Henny Beekman
“Mijn oude foto is zo mooi geretourneerd, zonder dat het afbreuk heeft gedaan aan het origineel. Bedankt. Ben er erg blij mee. En niet ik alleen, heel mijn familie.’

Anja De Groot
“Paul heeft me super goed geholpen bij het bewerken van mijn oude foto's. Nu hangen ze in groot formaat aan de muur. Contact verliep snel en makkelijk!’

Ellen Bosscha

Redden door restaureren

Maar zulke waardevolle en onvervangbare foto’s zijn herinneringen op die u vast wilt bewaren voor volgende generaties. Red uw foto’s daarom voor het te laat is door ze professioneel en zorgvuldig te laten restaureren. Studio Retouched helpt u zo om die herinneringen te koesteren door het best mogelijke resultaat uit uw foto te halen.

Foto’s inkleuren

Soms is het mogelijk om foto’s die oorspronkelijk in zwart-wit of sepia zijn gemaakt in te kleuren. Dit gebeurt overigens altijd ná het restaureren. Inkleuren is een nauwkeurig werkje, omdat het er anders snel nep uit kan zien. Soms worden er extreme bronnen geraadpleegd om te kijken welke kleuren natuurgetrouw zijn voor die periode.

Een oude foto opknappen
Foto afdrukken

Foto’s afdrukken

Aangezien de foto’s altijd digitaal worden gerestaureerd (gereproduceerd) zou u deze meteen kunnen laten printen op bv fotopapier, dan kunnen ze weer jaren mee. Vaak kunnen ze dan een maatje groter, meer zichtbaar resultaat van het fotorestauratie. Naast standaard fotoafdrukken zijn er voor oude foto’s nog wat mogelijkheden.

Fotoboek laten maken

Bij Studio Retouched kunt u ook terecht voor het maken van een fotoboek. Hierin zijn ontzettend veel mogelijkheden wat betreft formaten, soorten cover, opmaak etc. In overleg bepalen we dan wat voor u het beste is. Bent u geïnteresseerd in een eigen boek vol herinneringen en wat de kosten zijn, neem dan vrijblijvend contact op!

Werkwijze bij fotorestauratie

Stuur vrijblijvend uw foto’s en omschrijf wat uw wensen zijn. Wilt u slechts enkele oude foto’s verbeteren stuur ze dan eenvoudig via het formulier. Zijn het veel of grote bestanden,  gebruik dan de Studio Retouched Filetransfer.

Zijn de foto’s niet als digitaal bestand beschikbaar dan moeten ze nog gescand worden. Als u dat zelf doet dient u een resolutie van minimaal 300DPI aan te houden. Maar u kunt ook naar een copyshop gaan waar men precies weet het beste resultaat te krijgen. Eventueel kunt u de foto’s per post opsturen. Ze kunnen dan hier worden gescand.

U krijgt altijd bericht over de mogelijkheden specifiek voor uw foto’s met een prijsopgave. Gaat u akkoord dan ontvangt u een digitaal formulier voor uw gegevens en worden de foto’s bewerkt en eventueel afgedrukt.

Voorbeelden van eerdere fotorestauraties

Klik en beweeg de gele lijn horizontaal over de foto om het verschil te zien tussen bewerkte en onbewerkte foto.

Familieportret eind 19de eeuw

Bij deze prent zijn de nodige vlekken verwijderd, gedeeltes ingekleurd en gereconstrueerd, het geheel opgefrist en een nieuwe uitsnede en rand gemaakt.

Van den Hoek verhuizingen

Naast de standaard aanpassingen aan helderheid en scherpte is er een flinke beschadiging gereconstrueerd. Tevens is de foto sepia gemaakt voor een mooi effect.

Tijd voor koffie

De olievlekken passen natuurlijk bij de foto, maar de krassen en andere vlekken die er niet  horen zijn weggehaald. De kleur past nu ook beter bij de koffie.

Portret in schotel

Dat deze zwaar beschadigde foto/schildering enige aandacht nodig heeft is zwak uitgedrukt. Er ontbreken hele stukken Een enorme klus die resultaat opleverde.

Bandoeng, Klenteng

Voor het Chinese Indonesian Heritage Center deze foto van een tempel uitgebreid bewerkt. Inclusief enige gezichtsreconstructies meer dan de moeite waard!

Kapsalon

Bij deze oude foto van een kapsalon is de complete entree vervangen met een deur uit het zelfde pand. En natuurlijk is foto meteen gerestaureerd en afgedrukt.

Brabantse vaders

Het ooit afgeknipte deel van een van de heren is weer zorgvuldig in de foto gereconstrueerd en vervolgen is de hele foto verder opgeknapt en geoptimaliseerd.

Jaren 70 familieportret

Bij deze gezinsfoto van weleer zijn de storende elementen in de achtergrond verwijderd , is de kleur zoveel mogelijk hersteld en de compositie aangepast.

Afrikaans echtpaar

Naast heel veel standaardbewerkingen zijn ook de ontbrekende delen en de “witte” rand in oude glorie hersteld. Zo kan deze foto weer vele jaren mee.

100 jaar oud

Een zeer arbeidsintensieve fotorestauratie, waarmee deze oude familiefoto nog net op tijd gered is van de definitieve ondergang. Let vooral op de witte puntjes!

Luchtfoto boerderij

Elk onderdeel van deze totaal verkleurde luchtfoto heeft in overleg met de cliënt de oorspronkelijke kleur terug gekregen, zoals bedoeld toen de foto werd afgedrukt.

Steenhouwers

Restauratie voor Van Ganzenwinkel Natuursteen, deze leuke foto met de eigenaar en al het personeel. Hier is de foto juist zwart-wit gemaakt voor een beter contrast.

Modelzussen

Hier is niet alleen een uitgebreide retouchering toegepast, maar er is ook een moderne nieuwe fotorand gemaakt en de passpiegel is verwijderd.

Nienke

Een recente maar toch flink beschadigde foto kan wel ook eens een restauratie gebruiken, zoals bij dit leuke portret. Optioneel is een glamourbewerking.

Ingekleurd heerschap

De foto is niet alleen hersteld maar op verzoek van de opdrachtgeefster ook ingekleurd, het eindresultaat kan in overleg altijd aangepast worden naar uw smaak.

De drie gebroeders

Voor deze heren zijn er vlekjes en krassen verwijderd, de overbelichting zoveel mogelijk gecorrigeerd en de tint wat warmer gemaakt voor een betere uitstraling.

Luchtschipdrama Doggersbank

Twee afgescheurde bladzijdes uit een boek zijn opnieuw samengevoegd en naar eigen inzicht ingekleurd. Zo krijgt deze prent een nieuw gezicht.

Vleeschhouwery

Een bedrijfsfoto van lang geleden! De trotse eigenaars poseeren hier weer trots en na een flinke opknapbeurt vooral onbeschadigd voor de “vleeschhouwery”

Wilt u een of meerdere foto's laten restaureren?

Stuur vrijblijvend uw foto en u hoort snel wat de mogelijkheden zijn.