Goed om te weten

Allround Fotografie

Van snelle fotoreportage tot meerjarig fotoproject

Fotograaf op locatie

Bent u op zoek naar een professionele, allround fotograaf? Studio Retouched levert foto’s, reportages en dronefoto’s aan onder andere de rijksoverheid, het bedrijfsleven, landelijke media en particulieren.

Door jarenlange ervaring met zowel grote als kleine foto-opdrachten bent u verzekerd van het juiste beeldmateriaal, passend bij de aard van uw opdracht. Overigens is de standaard nabewerking van de foto’s inbegrepen.

Complete fotoreportages
Voor particulier, bedrijf en overheid
Dronefotografie ook mogelijk
Altijd inclusief nabewerking
Scherp geprijsd, snel geleverd
Minister Harbers opent een nieuwe haven

Reportagefotografie

Studio Retouched maakt met reportagefotografie een beeldverslag van een bepaalde gebeurtenis. Zo’n verslag kan bestaan uit enkele foto’s van een persmoment of is juist een heel uitgebreide fotoreportage. Handig voor een compleet beeld van een evenement of wat er zoal komt kijken bij wegwerkzaamheden.

Ook voor nieuwsitems gaat Studio Retouched op pad, zoals hier in opdracht van het AD/ Brabants Dagblad naar een regionale motorcrosswedstrijd. De foto’s zijn snel in te zetten op de eigen nieuwskanalen en social media. Voor persbureau ANP maakt Studio Retouched (drone)foto’s die door andere media gekocht kunnen worden.

Projectfotografie

Projectfotografie is dé manier om bv de realisatie van een bouwproject of de aanleg van een nieuw spoortracé van idee tot oplevering vast te leggen. Een gedetailleerd beeldverslag door een projectfotograaf van alle facetten die bij het aanleggen van een snelweg komen kijken geeft een mooi overzicht over langere tijd.

Dat begint vaak al met het vastleggen van de oude situatie, handig voor diverse communicatiedoeleinden: waarom is het project zo noodzakelijk?Door tussentijdse ‘fotorondes’ blijft de beeldbank up to date en op elk moment inzetbaar. Een mooi voorbeeld is de Haringvlietbrug, een belangrijk renovatieproject.

Projectfotografie voor Rijkswaterstaat bij de Haringvlietbrug in de A29.
Laswerkzaamheden in beeld als onderdeel van bedrijfsfotografie

Bedrijfsfotografie

Bedrijfsfotografie richt zich voornamelijk op commerciële opdrachtgevers. Bij deze vorm van fotografie draait het om meer dan alleen het vastleggen van het pand en de werkzaamheden. Enkele portretfoto’s van medewerkers ‘on the job’, beelden van het proces en de producten of diensten dragen bij aan de uitstraling van het bedrijf.

Er zijn best veel ‘zaken’ vast te leggen door een bedrijfsfotograaf. Diezelfde fotograaf kan als dronepiloot een professionele drone in te zetten voor mooie beelden van boven van bv een bedrijfspand of van graafwerkzaamheden. Hoe worden stalen buizen precies gelast? Een van de werknemers laat het graag zien!

Dronefotografie

Dronefoto’s laten maken is hot! Ze kunnen  onderdeel zijn van een fotoreportage over een groot infraproject. Of als aanvulling op bedrijfsfotografie. Maar net zo vaak komt Studio Retouched in actie om enkele nieuwsfoto’s te maken. Daarom gaat de mini-drone (die mag op wat meer plaatsen vliegen) altijd mee.

Spectaculaire dronefoto’s kunnen helpen om een pand of woonwijk in een brochure optimaal te presenteren. Studio Retouched heeft als dronefotograaf  veel ervaring met het leveren van dronefoto’s aan makelaars en projectontwikkelaars. Voor nieuwsfotografie is een drone handig om de drukte op het strand te laten zien.

Dronefotograaf legt strandgangers in Zeeland vast
Portretfotografie van een medewerkster in het magazijn van een bedrijf

Portretfotografie

Als portretfotograaf legt Studio Retouched mensen vast, bij voorkeur in hun ‘natuurlijke’ omgeving. Soms is dat een geënsceneerd portret of groepsfoto waarbij iedereen mooi in beeld komt, soms een profielfoto voor social media. Ook een bijzondere werkomgeving kan mooie portretfotografie opleveren.

Portretfotografie is ook een goede manier om de hoofdpersoon in een artikel of interview letterlijk een gezicht te geven, oftewel het maken van redactionele portretten. Deze foto’s worden ook vaak op locatie gemaakt en zijn geschikt  voor nieuwsbrieven, tijdschriften, kranten en magazines.

Werk aan de Muur

Werk aan de Muur, oftewel ‘vrij werk’ zijn foto’s voor iedereen! Gedurende de afgelopen jaren heb ik privé heel wat foto’s kunnen maken voor eigen gebruik, dus niet in opdracht. Hier kunt u dan ook zélf een geschikte foto uitzoeken, bestellen en direct laten afdrukken op welk formaat of materiaal u maar wilt.

De foto’s zijn in hoge resolutie genomen zodat u altijd een kwaliteitsproduct krijgt. Zit er een geschikte foto voor u bij of bent u specifiek op zoek naar een bepaald beeld op bestelling? Dat kan! En voor een mooi stadsgezicht kan ook de drone worden ingezet. Kijk voor meer Amsterdamse Grachten en al het aanbod op Werk aan de Muur.

Werk aan de Muur, de Amsterdamse grachten in de avond
regionale fotografie tijdens een motorcross in Noord Brabant

Fotografie 'om de hoek'

Studio Retouched werkt als fotograaf in heel Nederland en natuurlijk ook in de regio Noord Brabant. Dat kan zijn als reportagefotograaf bij een evenement in De Langstraat of door het vastleggen van een gezin op de Vughtse Heide. Wilt u meer weten over een fotoreportage laten maken kunt u dat hier lezen.

Naast fotografie vanaf de grond worden er steeds vaker dronefoto’s gemaakt. Wilt u nu ook dronefoto’s laten maken in Den Bosch, Waalwijk of waar dan ook ? Studio Retouched werkt als ervaren en gecertificeerd dronepiloot in heel Noord-Brabant en ver daar buiten. Lees meer over de mogelijkheden  op de pagina over dronefotografie.

Op korte termijn foto's laten maken op locatie?

Studio Retouched is snel en flexibel inzetbaar!.