Dronebeelden

Méér dan een luchtfoto

Een van de specialiteiten van Studio Retouched is het maken van  dronebeelden: luchtfoto’s en -videos in opdracht van de overheid, bedrijven én particulieren.

Een mooie luchtfoto of -video voegt letterlijk de derde dimensie toe en geeft een bepaalde sfeer aan uw presentatie of portfolio. Of aan de muur, als afdruk. Maar het kan ook gewoon een nuttige toevoeging zijn, als u een overzichtsfoto nodig hebt van een gebied.

Dronebeelden hoog water
Naast reguliere luchtfoto’s en -video’s kunnen er ook dronefoto’s in 360 graden gemaakt worden.

Wilt u professionele dronebeelden?

Dronefoto's golfterrein Haverleij
Dronefoto’s worden voor zeer uiteenlopende redenen gemaakt. Zo is op bovenstaande foto de relatie tussen de kasteelwoningen en een golfterrein op een mooie manier in beeld gebracht. Daarvoor zijn dronefoto’s uitermate geschikt. Een fotostatief van 50 meter hoog!

Een dronevideo is dé manier om een mooi, dynamisch beeld te krijgen vanuit een bijzonder perspectief. Regelmatig laten opdrachtgevers Studio Retouched ‘invliegen, zoals hier bij een object van het Waterschap. Montage en muziek worden natuurlijk ook geregeld.

Heusden in 360 graden rond
Wilt u toekomstige bezoekers, zoals hier van de vestingstad Heusden alvast rustig rond laten kijken, dan is een 360 graden dronefoto een ideaal middel. Er kunnen bij bepaalde punten op de foto informatie worden toegevoegd, voor een interactieve beleving!

Waar wel en waar niet?

Het vliegen met een drone die ingezet wordt voor zakelijk gebruik is aan strenge regels gebonden!

Zo zijn er gebieden waar sowieso niet gevlogen mag worden. Dat zijn de rode gebieden (meestal rondom vliegvelden en helihavens). In de paarse gebieden mag wel gevlogen worden tot 40 meter hoogte. De groene zones alleen met toestemming van de provincie.

Klik op de kaart om uw locatie alvast op te zoeken. Maar kunt natuurlijk ook even contact op te nemen.

Overzichtskaart vliegen met drones

Verder gelden ook deze regels:

Vlieghoogte boven land en water max 50m
Afstand tot aan de drone max 100m
De drone moet altijd in het zicht zijn
Er mag alleen bij daglicht gevlogen worden
Afstand tot spoor/water/wegen min 50m
Afstand tot bebouwing en mensen min 50m
Afstand tot havens en industrie min 50m

Het maken van dronebeelden voor zakelijk/commercieel gebruik is in Nederland alleen toegestaan na het verkrijgen van een vergunning (het ROC-light) van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT-2016/97296), oftewel het ILT.

Studio Retouched is een officieel gecertificeerd en opgeleid bedrijf en heeft alle benodigde papieren om binnen de geldende dronewetgeving legaal en wettelijk aansprakelijk verzekerde drone-operaties te mogen uitvoeren.

Studio Retouched heeft connecties met o.a. het Loodswezen om toestemming te verkrijgen in bepaalde gebieden.

De vluchten worden uitgevoerd met een DJI Phantom 4Pro+, die uitstekend geschikt is voor het maken van mooie en professionele opnamen. Resolutie foto’s: 5472 x 3648 px, Framerate 50 fps,4086 X 2160 px beeldkwaliteit 4K.

Klik op de afbeeldingen hiernaast voor de beschikking ROC-Light en de inschrijving in het luchtvaartregister.

beschikking ROC-light Paul van Baardwijk
ROC-light
Bewijs van inschrijving drone ILT Paul van Baardwijk
Bewijs van inschrijving

Wilt u meer informatie over dronebeelden ?