Goed om te weten

Afdruk op aluminium

Voor een zeer chique uitstraling

Unieke uitstraling

De foto op aluminium (ook wel Dibond genoemd) is een fotoprint op een aluminium paneel met een licht geborstelde structuur (RVS). Dit zorgt ervoor dat de foto op aluminium een unieke look and feel krijgt.

De foto is kleurecht, watervast en zonlichtbestendig, dus ook geschikt voor buiten! Een absolute must-have voor de woonkamer! Dibond is een uiterst stabiele, in lagen opgebouwde plaat. Boven en onder is deze van aluminium en daartussen zit een harde, zwart gekleurde kunststoflaag. Dankzij zijn vormvasd, duurzaamheid en mooie verschijningsvorm wordt het vaak door kunstgalerieën gebruikt voor tentoonstellingen.

Aluminium printen

Twee printtechnieken

Print op metaal

Direct druk van de foto op aluminium ook wel genoemd print op metaal: de Dibondplaat wordt door middel van een uv-techniek rechtstreeks geprint. Dit geeft een erg mooi resultaat en heeft een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding.

Leverbaar in verschillende uitvoeringen:
  • – Foto op aluminium (Dibond) wit
  • – Foto op aluminium (Dibond) geborsteld staal (ook wel Dibond butlerfinish genoemd)

Deze twee uitvoeringen worden rechtstreeks bedrukt. U zult verstelt staan van het mooie eindresultaat. Indien er niet met witte inkt wordt gedrukt zal al het wit in de foto de kleur krijgen van de ondergrond van het materiaal. Bijvoorbeeld een skyline met wolken: bij een foto op wit aluminium zijn de wolken wit, maar met de foto op Butlerfinish aluminium, geborsteld staal hebben de wolken een spiegeleffect.

Print als Fine-art

Een andere druktechniek is de fine-art print. De foto wordt eerst door een fotoprinter in hoge resolutie op premium fotopapier (250gr./m2) geprint, daarna wordt de foto opgeplakt op Dibond en voorzien van een zijdeglans laminaat. Deze techniek (foto opplakken) wordt veel toegepast door professionele fotografen die topkwaliteit eisen.

De foto’s op alle aluminium uitvoeringen zijn kleurecht en uv-bestendig, verkleuring zal dus niet snel optreden. Bovendien zijn de foto’s eenvoudig af te nemen met een vochtige doek. De foto wordt verpakt in een professionele kunstverpakking, waardoor deze onbeschadigd wordt bezorgd.

Dibond aluminium wit
Dibond wit
Foto printen op dibond
Dibond butlerfinish
Foto op dibond
Dibond fine art
FormaatWitGeborsteld Fine Art zijdeglans
30 x 20 cm€ 36,95€ 36,95€ 54,95
60 x 40 cm€ 69,95€ 69,95€ 64,95
90 x 60 cm€ 109,95€ 109,95€ 149,95
120 x 80 cm€ 169,95€ 169,95€ 274,95
150 x 100 cm€ 249,95€ 249,95-
180 x 120 cm€ 339,95€ 339,95-

U heeft de keuze uit 2 verschillende ophangsystemen. Een zwevend profiel is een aluminium frame dat op de achterzijde van de print wordt bevestigd, op maat gemaakt en mogelijk vanaf 50 cm breedte. Een blind kunststof ophangsysteem is een plaatje dat eveneens aan achterzijde wordt bevestigd.

zwevend profiel

Zweefprofiel vanaf € 15,95

ophangsysteem

Ophangsysteem (blind) € 9,95

Andere formaten (zoals vierkant) en bijbehorende prijzen op aanvraag. Levering binnen 10 werkdagen. Verzend- en handlingkosten inbegrepen.
Prijswijzigingen en drukfouten voorbehouden. Service en garantie op geleverde producten gaat altijd via Studio Retouched

Wilt u foto's laten afdrukken op dibond?

Studio Retouched neemt u het werk uit handen!