Goed om te weten

Nieuws- en Reportagefotografie

Reportagefotograaf voor snelle persfoto’s en uitgebreide fotoreportages

Fotoreportage laten maken?

Studio Retouched is dé reportagefotograaf voor het maken uitgebreide fotoreportages te land, ter zee en in de lucht.  Het fotograferen van een opening,  werkzaamheden tijdens een groot renovatieproject of het vastleggen van een zakelijk evenement is het echte reportagewerk. Sprekende beelden die een verhaal vertellen.

Studio Retouched komt ook voor nieuwsitems in actie.  Als u persfoto’s laat maken dan kunnen er direct al enkele ter plaatse verstuurd worden. Zo kan er snel een compleet persbericht verzonden worden. >> Bekijk de foto’s

Snel en flexibel inzetbaar
ANP en DPG Media fotograaf
Eigen drones voor de beste luchtfoto's
Beelden snel geleverd via beveiligde beeldbank
Vanaf € 135,- hebt u al een fotoreportage!
“Al meerdere opdrachten door Studio Retouched uit laten voeren. Altijd snelle en correcte service. Een aanrader!!!.’

Marte Brouwer
“Echt een professional! mooie foto's, Paul werkt snel en is service gericht.’

Theresia
“Met de opening van onze eerste snellaadstation aan Paul gevraagd om het moment vast te leggen. Paul denkt ontzettend met je mee, levert topkwaliteit af en in een zeer hoog tempo. Dank daarvoor! ’

Kayan
Persfotografie op volle zee als reportagefotograaf naast het NOS Journaal

Persfotograaf  voor nieuwsfoto’s

Nieuws is er altijd en overal. Persfoto’s worden meestal in opdracht gemaak. Zo werkt Studio Retouched als freelance fotograaf voor DPG Media (AD/BD, etc.) en persbureau ANP. Deze foto’s worden gekocht door bv de NOS, RTL, en andere media. Zelf snel nieuwsfoto’s nodig? Neem dan snel contact op.

Redactionele fotografie

Redactionele foto’s worden vaak gemaakt voor communicatiebureaus,  krantenredacties, tijdschriften en magazines. Redactionele beelden versterken een tekst zowel visueel als emotioneel. Denk aan een portretfoto van de hoofdpersoon bij zijn of haar verhaal of een foto van een kenmerkende en sfeervolle locatie.

Ervaren reportagefotograaf

Laat Studio Retouched een fotoreportage maken met een logische opbouw in het beeldverslag. Fotoreportages zijn er in diverse soorten en maten, afhankelijk van onderwerp, omstandigheden en opdrachtgever. Zo kunt u een zakelijke bijeenkomst laten vastleggen of een sfeervolle fotoreportage van een evenement laten maken.

Voor de overheid

Voor Rijkswaterstaat en het Ministerie van IenW maakt Studio Retouched al sinds 2017 regelmatig fotoreportages, letterlijk te land, ter zee en in de lucht. Hiervoor zijn alle benodigde certificaten ( VCA-VOL, GPI, VIF) en alle PBM voor het werken op gevaarlijke locaties in huis! De auto heeft een RVV-ontheffing en oranje zwaailicht.

Fotoreportage over werkzaamheden, het doorzagen van een vangrail
Dronefoto van een enorme hijskraan die een deel van een brug in Dordrecht hijst

Dronefoto’s en reportagefotografie

Naast de reguliere fotocamera worden de laatste jaren steeds vaker andere beeldmakers ingezet, zoals professionele drones en actioncams. Vanuit de lucht is werk aan infrastructuur of de loop van een waterweg perfect in beeld te brengen. En een actioncam kan een mooie aanvulling zijn voor timelapse fotografie.

Bij reportagefotografie en bij persfotografie kan de inzet van een drone dan ook een waardevolle toevoeging zijn. Hiervoor bezit Studio Retouched dan ook twee geregistreerde, professionele drones en uiteraard alle benodigde papieren. Op de pagina dronebeelden leest u  alles over de mogelijkheden.

>> Alles over dronefoto’s

Werkwijze bij nieuws- en reportagefotografie

Vandaag nog een reportagefotograaf nodig? Bel 06-51 07 63 77  of stuur een mail en u hebt de beelden snel in huis! Het eerste uur fotografie kost u slechts € 125,-
Daarbij is de nabewerking inbegrepen, de reiskosten nog niet. Voor de inzet van een drone geldt een toeslag vanaf € 50,- voor het eerste uur.

Is er minder haast bij en wilt u eerst een offerte of meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact op. Aan de hand van uw wensen/briefing is er dan een concreet plan met bijbehorende prijsopgave te maken. Denk hierbij aan het gewenste aantal foto’s, extra beeldbewerking of afdrukken.

Na de fotosessie ontvangt u een link naar de beeldbank van Studio Retouched waar u de beelden rustig kunt bekijken en eventueel meteen kunt delen. De hoge resolutiefoto’s krijgt u via WeTransfer. Voor nieuwsfoto’s is het in overleg mogelijk vanaf locatie al wat foto’s te selecteren en verzenden.

Voorbeelden uit eerdere fotoreportages

Persfotograaf nodig of een fotoreportage laten maken?

Neem vandaag nog contact op en vraag naar de diverse mogelijkheden.