Goed om te weten

Nieuws- en Reportagefotografie

Reportagefotograaf voor snelle persfoto’s en uitgebreide fotoreportages

Fotoreportage laten maken?

Studio Retouched is dé reportagefotograaf voor het maken uitgebreide fotoreportages te land, ter zee en in de lucht.  Het fotograferen van een opening door een minister,  werkzaamheden tijdens een groot renovatieproject of het vastleggen van een zakelijk evenement is het echte reportagewerk. Sprekende beelden die een verhaal vertellen.

Studio Retouched werkt als persfotograaf bij actuele gebeurtenissen, zoals bij een persconferentie of ander ‘hot’ nieuws.  Als u persfoto’s wilt laten maken is het mogelijk om al vanaf locatie in overleg foto’s enkele te selecteren en te versturen. Zo kan er direct al een compleet persbericht uitgestuurd worden. >> Bekijk de foto’s

Snel en flexibel inzetbaar
ANP pers- en redactioneel fotograaf
Eigen drones voor de beste luchtfoto's
Beelden snel geleverd via beveiligde beeldbank
Vanaf € 125,- hebt u al een kleine fotoreportage!
“Al meerdere opdrachten door Studio Retouched uit laten voeren. Altijd snelle en correcte service. Een aanrader!!!.’

Marte Brouwer
“Echt een professional! mooie foto's, Paul werkt snel en is service gericht.’

Theresia
“Met de opening van onze eerste snellaadstation aan Paul gevraagd om het moment vast te leggen. Paul denkt ontzettend met je mee, levert topkwaliteit af en in een zeer hoog tempo. Dank daarvoor! ’

Kayan
Persfotograaf

Persfotograaf  voor nieuwsfoto’s

Nieuws is er altijd en overal. Persfoto’s kunnen in opdracht gemaakt worden voor een opdrachtgever zoals een mediabedrijf of op eigen initiatief. Zo werkt Studio Retouched als freelance persfotograaf voor persbureau ANP/Hollandse Hoogte, met namen in Midden- en Zuid-Nederland. Daar zijn diverse foto’s en dronebeelden te vinden die worden afgenomen door bv de NOS, RTL, SBS6 en diverse online media.

Redactionele fotografie

Redactionele foto’s worden gemaakt voor oa communicatiebureaus,  webredacties, tijdschriften en magazines. Redactionele beelden versterken namelijk de tekst zowel visueel en emotioneel. Denk aan portretfoto die het verhaal van de hoofdpersoon ondersteunt, maar ook een bepaalde sfeerfoto, de werkomgeving of een foto van een bijzondere locatie of gebeurtenis. Vandaag nog foto’s laten maken? Neem contact op.

Ervaren reportagefotograaf

Het maken van een fotoreportage met een logische opbouw in het beeldverslag (volgens de ‘LIFE-formule’) is een van de specialiteiten van Studio Retouched. Fotoreportages zijn er in diverse soorten en maten, afhankelijk van onderwerp, omstandigheden en opdrachtgever. Zo kunt u een zakelijke bijeenkomst laten vastleggen of een sfeervolle fotoreportage van een evenement laten maken.

Voor de overheid

Voor Rijkswaterstaat en het Ministerie van IenW maakt Studio Retouched al sinds 2017 regelmatig fotoreportages, letterlijk te land, ter zee en in de lucht. Zo ook het in beeld brengen (weg)werkzaamheden. Hiervoor zijn alle benodigde certificaten ( VCA-VOL, GPI, VIF) en alle PBM die vereist zijn voor het werken op gevaarlijke locaties in huis! De auto is voorzien van een RVV-ontheffing en oranje zwaailicht.

Reportagefotograaf
Dronereportage hijswerkzaamheden Rijkswaterstaat

Dronefoto’s en reportagefotografie

Naast de fotocamera’s met diverse objectieven worden de laatste jaren steeds vaker andere beeldmakers ingezet, zoals meerdere professionele drones en actioncams.

Vanuit de lucht is bijvoorbeeld werk aan infrastructuur of de loop van een waterweg perfect in beeld te brengen! Bij reportagefotografie en zelfs bij persfotografie kan de inzet van een drone dan ook een waardevolle toevoeging zijn. Hiervoor bezit Studio Retouched dan ook twee geregistreerde, professionele drones en uiteraard alle benodigde papieren. Op de pagina dronebeelden leest u  alles over de mogelijkheden.

Met een actioncam zoals de GoPro Hero 9 zijn geweldige ‘rijshots’ en timelapse ‘filmpjes’ te maken om heel snel een langdurige actie te kunnen laten zien.

>> Alles over dronefoto’s

Werkwijze bij nieuws- en reportagefotografie

Vandaag nog een reportagefotograaf of persfotograaf nodig?  Bel 06-51 07 63 77  en u hebt de beelden snel in huis! Het eerste uur fotografie kost slechts € 125,-
Daarbij is de nabewerking inbegrepen, de reiskosten nog niet. Voor de inzet van een drone geldt een toeslag vanaf € 40,- voor het eerste uur.

Is er minder haast bij en wilt u eerst een offerte of meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact op. Aan de hand van uw wensen/briefing is er dan een concreet plan met bijbehorende prijsopgave te maken die volledig aan uw verwachten voldoet. Denk hierbij aan het gewenste aantal foto’s, extra beeldbewerking of afdrukken.

Na de fotosessie ontvangt u een link naar de afgeschermde beeldbank van Studio Retouched waar u de beelden rustig kunt bekijken en eventueel meteen kunt delen en downloaden. De hoge resolutiefoto’s krijgt u via WeTransfer. Voor nieuwsfoto’s is het in overleg zelfs mogelijk vanaf locatie al wat foto’s te selecteren en verzenden.

Voorbeelden uit eerdere fotoreportages

Persfotograaf nodig of een fotoreportage laten maken?

Neem vandaag nog contact op en vraag naar de diverse mogelijkheden.