Goed om te weten

Veelzijdige Projectfotografie

Bouwplaatsen en infrastructuur, van renovatie tot nieuwbouw in foto’s en dronebeelden

Projectfoto’s laten maken

Zet Studio Retouched in als projectfotograaf en u bent de komende jaren verzekerd van actuele en professionele beelden. Jarenlange ervaring met projectfotografie bij met name overheidsprojecten komt dan ook goed van pas, zowel vanaf ‘het maaiveld’ als vanuit de lucht. Dit laatste gebeurt door de inzet van een professionele drone.

Bij de voorbereiding en uitvoering van (meestal) langlopende projecten is het belangrijk om regelmatig over nieuw beeldmateriaal te kunnen beschikken. Niet alleen voor communicatiedoeleinden naar omwonenden, stakeholders en de media maar ook voor het vullen van de beeldbank van uw organisatie.  Altijd actueel! >> Bekijk de foto’s

Jarenlange evaring als beeldmaker
Zowel projectfoto's als -video's
In bezit van VCA-VOL, GPI en PBM
Meerdere professionele drones inzetbaar
Scherpe offerte per dag, week of langer!
“Er wordt meegedacht met de klant, dat is heel fijn. Verder vlotte communicatie en snelle service. Studio Retouched is een fijne partij om mee samen te werken. Paul is erg vakkundig en maakt prachtige beelden en montages. Wij zijn zeer tevreden. Helemaal top!’

Marc B.
“De samenwerking met Paul is tot op heden zeer goed bevallen. Hij werkt snel en efficiënt en levert kwalitief goed werk voor een scherpe prijs. Ik kijk met plezier uit naar toekomstige projecten en kan Studio Retouched aanraden!’

Kimberly de Koning
“Paul maakt prachtige foto's, dronebeelden en timelapses die aandacht trekken op social media. Voor Rijkswaterstaat bracht hij bijvoorbeeld werkzaamheden bij diverse sluizen imposant in beeld. Paul is een prettige persoon om mee samen te werken. Hij kent de weg op de bouwplaats, is flexibel inzetbaar en levert snel resultaat dat goed aansluit op de briefing.’

Herman Heringa
Projectfotografie herinrichting bestrating Geitenkamp

Complete projectfotografie

Projecten van idee tot oplevering in beeld laten brengen? Projectfotografie van Studio Retouched laat chronologisch zien hoe uw project vorm krijgt. Dronebeelden geven een mooi overzicht van het projectgebied en de foto’s midden in het project zelf geven de details goed weer. Veiligheid is bij projectfotografie zeer belangrijk, Studio Retouched is bekend met de meest voorkomende voorschriften op bouwplaatsen.

Voortgangsbeelden van de bouw

Studio Retouched werkt landelijk, zoals hier voor een van de vele projecten van opdrachtgever Royal HaskoningDHV, een wereldwijd opererend ingenieursbureau. Een sfeerfoto uit het portfolio van het bouwproject met daarop een hele nieuwe hemelwaterafvoer en bestrating in de Arnhemse wijk Geitenkamp. Op dit soort locaties is de inzet van de mini-drone geschikt (toegestaan boven bebouwing).

Projectfotograaf voor meerdere jaren

De Suurhoffbrug, de toegangspoort tot de Maasvlakte, moest nodig gerenoveerd worden. Al vanaf 2018 gaat Studio Retouched in opdracht van Rijkswaterstaat regelmatig op pad om het hele renovatieproject in beeld te brengen. Dat begon met het vastleggen van de oude of nulsituatie. Vervolgens is elke fase vastgelegd met (drone)foto’s en korte video’s. Zo kan de projectpagina van Rijkswaterstaat altijd up to date blijven. Een van de meest bijzondere fases was het transport van de tijdelijke Suurhoffbrug dwars door nachtelijk Rotterdam. Dat leverde fraaie beelden op!

Content voor de nieuwsbrief

Naast projectfoto’s worden er voor de nieuwsbrieven bij het project vaak nog redactionele foto’s gemaakt ter ondersteuning van de artikelen. Ook worden er af en toe portretten gemaakt van de mensen ‘uit veld die op dat moment centraal staan.’

Projectfotografie in de nacht: de tijdelijke Suurhoffbrug passeert de Erasmusbrug
Projectfotograaf met drone

Dronefoto’s bij projectfotografie

Als opdrachtgever Van Oord in Vlissingen aan het werk gaat om de kustlijn te verstevigen (project!) dan willen ze dat project graag professioneel laten vastleggen. Niet alleen met foto’s vanaf de grond (in dit geval vanaf een schip) maar ook met dronefoto’s en -video. Een onmisbaar instrument voor een projectfotograaf! Hiervoor bezit Studio Retouched dan ook twee geregistreerde, professionele drones en uiteraard alle benodigde papieren. Op de pagina dronebeelden leest u  alles over de mogelijkheden en regelgeving en kunt u het uitgebreide portfolio bekijken.

>> Alles over dronebeelden

Projectvideo

Met een actioncam zoals de GoPro Hero 9 zijn geweldige korte videoclips of Timelapse ‘filmpjes’ te maken om heel snel een langdurige actie te kunnen laten zien.

Veiligheid bij projectfotografie

Het vastleggen van een project is specialistisch werk. Niet alleen inhoudelijk (wat is belangrijk om te laten zien?) maar ook organisatorisch. Zo zijn de omstandigheden waaronder gewerkt moet worden soms risicovol. Bijvoorbeeld langs een drukke snelweg, boven open water of grote hoogte, in het donker, op bouwplaatsen, etc. Daarom vraagt een opdrachtgever of de aannemer vaak een hele waslijst aan papieren, testen en middelen voor de locatie überhaupt betreden mag worden.

Studio Retouched beschikt over alle gevraagde certificaten (waaronder VCA-VOL, GPI, VIF) en alle PBM. Dat zijn persoonlijke beschermingsmaatregelen zoals oranje veiligheidskleding volgens RWS voorschriften, zwemvest, helm, veiligheidsschoenen, gehoorbescherming, etc. Ook voor de auto zijn de vereiste middelen aanwezig zoals een RVV-ontheffing, oranje zwaailicht met type goedkeuring, bordje werkverkeer, etc.

persoonlijke beschermingsmaatregelen

Werkwijze bij projectfotografie

Gaat uw organisatie een langlopend project aan of wilt u alleen het eindresultaat laten vastleggen? Neem eens vrijblijvend contact op en vraag naar de mogelijkheden. Aan de hand van uw wensen is er dan een concreet plan met bijbehorende prijsopgave te maken. Denk hierbij aan het gewenste aantal fotomomenten, de inzet van een drone, eventueel videobeelden, enz.. Mocht u van te voren bilateraal overleg willen dan kan dat natuurlijk ook, ik kom graag naar u toe!

Na elke fotoronde ontvangt u een link met wachtwoord naar  de afgeschermde beeldbank van Studio Retouched waar u de beelden rustig online kunt bekijken en eventueel meteen kunt delen met collega’s of cliënten. De hoge resolutiebeelden ontvangt u (na eventuele aanpassingen) via WeTransfer.

Retoucheren en afdrukken van foto’s

Foto’s extra laten bewerken? Studio Retouched is zeer ervaren in het retoucheren van foto’s. Bijna alles is mogelijk. Ook kunt u uw projectfoto’s laten vormgeven of samenstellen in combinatie met bv teksten, logo’s of andere grafische elementen.
Wilt u iets tastbaars als blijvende herinnering aan het project voor aan de muur van uw kantoor of als relatiegeschenk? Ook het laten afdrukken van fotomateriaal is mogelijk. Daarvoor zijn diverse mogelijkheden, van een eenvoudige fotoafdruk tot een grote print op Fine art Dibond. Kijk daarvoor in de Printshop.

Voorbeelden uit eerdere fotoprojecten

Uw project door een ervaren projectfotograaf vast laten leggen?

Studio Retouched werkt landelijk voor bedrijf en overheid