Extra info

Veelzijdige Projectfotografie

Bouwplaatsen en infrastructuur, van renovatie tot nieuwbouw in foto’s en dronebeelden

Projectfoto’s laten maken

Zet Studio Retouched in als projectfotograaf en u bent de komende jaren verzekerd van actuele en professionele beelden. Jarenlange ervaring met het vastleggen van met name overheidsprojecten komt dan ook goed van pas, zowel vanaf ‘het maaiveld’ als vanuit de lucht. Dit gebeurt door de inzet van een professionele drone.

Bij de voorbereiding en uitvoering van (meestal) langlopende projecten is het belangrijk om regelmatig over nieuw beeldmateriaal te kunnen beschikken. Niet alleen voor communicatiedoeleinden naar omwonenden, stakeholders en de media maar ook voor het vullen van de beeldbank van uw organisatie . Zo hebt u altijd het juiste beeld paraat.

Jarenlange evaring als beeldmaker
Zowel projectfoto's als -video's
In bezit van VCA-VOL, GPI en PBM
In het bezit van meerdere drones
Scherpe offerte per dag, week of langer!
Arno Reijnen
“Eerste keer met Studio Retouched gewerkt om projectfoto's en drone films te maken. Er goed bevallen. Mooie foto's en het door Paul gemonteerde filmpje ziet er ook fantastisch uit. We krijgen veel positieve reacties. .’

Wim Verhoeven
“De samenwerking met Paul is tot op heden zeer goed bevallen. Hij werkt snel en efficiënt en levert kwalitief goed werk voor een zeer scherpe prijs. Ik kijk met plezier uit naar toekomstige projecten en kan Studio Retouched zeker aanraden!’

Kimberly de Koning
“Er wordt meegedacht met de klant, dat is heel fijn. Verder vlotte communicatie en snelle service. Helemaal top!’

Marc B.
Tijdelijke Suurhoffbrug

Renovatie Suurhoffbrug

De Suurhoffbrug, de toegangspoort tot de Maasvlakte, moet nodig gerenoveerd worden. Al vanaf 2018 is Studio Retouched in opdracht van Rijkswaterstaat regelmatig op pad om het hele project in beeld te brengen. Dat begon met het vastleggen van de oude of nulsituatie. Vervolgens is elke fase vastgelegd met (drone)foto’s en korte video’s. Zo kan de projectpagina van Rijkswaterstaat altijd up to date blijven. Een van de meest in het oog springen fases was het transpart van de tijdelijke Suurhoffbrug dwars door nachtelijk Rotterdam.

Content voor de nieuwsbrief

Naast projectbeelden worden er voor de nieuwsbrief ook nog redactionele foto’s gemaakt ter ondersteuning van de  artikelen. Tevens worden er af en toe  portretten gemaakt van mensen ‘uit veld.’

Projectfotografie in de straat

Projecten van idee tot oplevering in beeld laten brengen? Projectfotografie van Studio Retouched laat crhonologisch zien hoe uw project vorm krijgt. Een mix van ruime totaalshots die een mooi overzicht geven van de voortgang van het project (al doen niet met de drone) tot closere en medium beelden voor de details.

Royal Haskoning

Studio Retouched werkt landelijk, zoals hier voor een van de vele projecten van opdrachtgever Royal HaskoningDHV, een wereldwijd opererend ingenieursbureau. Hier als voorbeeld een sfeerfoto uit het portfolio dat een hele nieuwe hemelwaterafvoer en bestrating in de Arnhemse wijk Geitenkamp weergeeft.

Bestrating Geitenkamp
Van Oord Vlissingen

Dronefoto’s bij projectfotografie

Als opdrachtgever Van Oord in Vlissingen aan het werk gaat om de kustlijn te verstevigen, dan willen ze dat project graag professioneel laten vastleggen. Niet alleen met foto’s vanaf de grond of beter gezegd schip) maar ook met dronefoto’s en -video. Een onmisbaar instrument voor een projectfotograaf!

Hiervoor bezit Studio Retouched dan ook twee geregistreerde, professionele drones en uiteraard alle benodigde papieren. Op de pagina dronebeelden leest u  alles over de mogelijkheden en regelgeving en kunt u het uitgebreide portfolio bekijken.

Projectvideo

Met een actioncam zoals de GoPro Hero 9 zijn geweldige Timelapse ‘filmpjes’ te maken om heel snel een langdurige actie te kunnen laten zien.

>> Alles over dronebeelden

Veiligheid en werkwijze bij projectfotografie

Het vastleggen van een project is specialistisch werk. Niet alleen inhoudelijk (wat is belangrijk om te laten zien?) maar ook organisatorisch. Zo zijn de omstandigheden waaronder gewerkt moet worden soms risicovol. Bijvoorbeeld langs een drukke snelweg, boven open water, in het donker, op bouwplaatsen, etc. Daarom vraagt een opdrachtgever vaak een hele waslijst aan papieren en middelen voor de loactie uberhuabt betreden mag worden.

Studio Retouched beschikt over alle gevraagde certificaten (waaronder VCA-VOL, GPI, VIF) en alle PBM. Dat zijn persoonlijke beschermingsmaatregelen zoals een oranje kleding volgens RWS voorschrift, zwemvest, helm, veiligheidsschoenen, etc. Ook voor de auto zijn de vereiste middelen aanwezig.

Gaat uw organisatie een project aan of wilt u alleen het eindresultaat graag laten vastleggen en wilt u een vrijblijvende offerte ontvangen of overleggen over de mogelijkheden? Neem dan gerust vrijblijvend contact op. Aan de hand van uw wensen/briefing is er dan een concreet plan met bijbehorende prijsopgave te maken die volledig aan uw verwachten kan voldoen. Denk hierbij aan het gewenste aantal foto’s, extra beeldbewerking, afdrukken de inzet van een drone of andere camera, de geplande tijd/aantal dagdelen, enzv.

Na de fotosessie ontvangt u een link naar  de afgeschermde beeldbank van Studio Retouched waar u de beelden rustig kunt bekijken en eventueel meteen kunt delen en downloaden. De hoge resolutiefoto’s krijgt u via WeTransfer.

Voorbeelden uit eerdere fotoprojecten

Wilt u een groot of klein project vast laten leggen?

Studio Retouched werkt landelijk voor bedrijf en overheid