Goed om te weten

Complete video's

Korte, gemonteerde actievideo's en time-lapse video's

Korte actievideo’s

Op zoek naar bewegende beelden? Studio Retouched maakt naast dronevideo’s ook beelden vanaf de grond. Waar de drone heel mooi het totaalplaatje in vogelvlucht kan laten zien is de handheld camera met dezelde camera als een dronee en mooie aanvulling om dicht op het onderwerp te filmen. Deze registreert ook geluid, een drone niet.

Actievideo’s en time-lapses  zijn relatief eenvoudig te maken en zijn daarom ook gunstig geprijsd. Het betreft vaak een aanvulling op lopende fotoprojecten of dronevideo’s en kunnen dan vaak ook meteen uitgevoerd worden.

Bewegende beelden in hoge resolutie (4K)
Een mooie aanvulling op dronebeelden
Ruwe clips of volledig gemonteerd
Spectucalaire 'GoPro beelden'
Time-lapse en hyperlapse video's

Dynamische GoPro beelden

Spectaculaire beelden zijn te maken door het gebruik van de nieuwste GoPro actioncam. Deze 4K camera is op de gekste plaatsen te monteren. Bijvoorbeeld op de motorkap van een auto. op een schip, bovenin een hijskraan of op een bouwhelm. Ideaal om de echte actie te laten zien of de loop van een nieuwe weg met een rijshot!

Time-lapse

Een andere optie is het maken van een Time-lapse. Dit is een techniek waarbij er een hele serie foto’s gemaakt wordt, bv om de 2 of 5 seconden. Dit levert na montage een versnelde film op, waardoor een beweging zichtbaar gemaakt wordt die normaal heel traag verloopt. Zoals hier de sluiting van een waterkering die normaal 1,5 uur duurt!

Grote videoproducties

Als het echter grotere videoproducties betreft, dan werkt Studio Retouched samen met cameramensen, geluidstechnici, communicatiebureaus en video-editors. In een dergelijke corporatie worden volledig gescripte en geproduceerde films afgeleverd. Dat kan een bedrijfsfilm zijn maar ook een videoproductie voor de rijksoverheid.

Samenwerking

Een voorbeeld van zo’n productie is deze voorlichtingsvideo: Bij het eiland van Marken is versterking van de dijk noodzakelijk.  Samen met Zandbeek Communicatie  werd deze informatieve video gemaakt voor het publiek, in opdracht van Rijkswaterstaat. De combinatie van meerdere disciplines levert een prachtig eindproduct op.

Werkwijze bij het maken van actievideo of time-lapse

Wilt u een flitsend filmpje of tijdloze time-lapse laten maken? Neem eens vrijblijvend contact op en vraag naar de mogelijkheden. Denk hierbij aan de lengte van de video, montage of ruw beeldmateriaal, de tijdsduur dat een time-lapse camera moet registreren, etc. Aan de hand van uw wensen is er dan een plan met prijsopgave te maken.Binnen enkele dagen ontvangt u de ruwe video of time-lapse beelden. Of u ontvangt een eerste montage, die daarna nog naar wens aangepast kan worden.

Voorbeelden van video’s

Bekijk een aantal voorbeelden van video’s en time-lapses.

Project Tunnelrenovaties Zuid-Holland

Montage ten behoeve van het Project Tunnelrenovaties Zuid-Holland. Hiervoor zijn dronebeelden en rijshots met de auto en handheld beelden gemaakt.

Brandweerwedstrijden Vlijmen

Met wat dronevideo, losse handheld beelden en een muziekje is van de brandweer in actie tijdens een wedstrijd best een spannend filmpje te maken.

Time-lapse hijswerkzaamheden

Met een timelapse video zijn werkzaamheden van een halve dag terug te brengen tot een kleine 2 minuten! Ondertussen kan er ook gefotografeerd worden.

Wegwerkzaamheden in beeld

Een korte compilatievideo, zoals hier bij wegwerkzaamheden op de A1 heet ook wel een videosnack. Ideaal voor op de social media kanalen.

Time-lapse transport verkeersbrug

Op 21 november 2021 werd de oude Boogbrug Vianen succesvol uitgevaren. Hier vaart ze (versneld beeld) voorbij op de rivier de Lek, naar haar laatste rustplaats…

Fotomontage

Een montage van uitsluitend foto’s, in combinatie met een passend muziekje kan ook een kort maar krachtig beeld opleveren van een activiteit of gebeurtenis.

Op korte termijn een video laten maken op locatie?

Studio Retouched is snel en flexibel inzetbaar!.