Goed om te weten

Afdruk op plexiglas

Perspex panelen voor kleurechte afdrukken

Optimaal resultaat

De meest exclusieve presentatie voor uw foto is een foto op plexiglas. Plexiglasproducten bieden een optimale bescherming van de kleuren van de foto. Er wordt namelijk gewerkt met UV-gestabiliseerde plexiglaspanelen. Gegarandeerd dat de foto niet vergeeld! Ook krijgt de foto een prachtig diepte-effect door de dikte van het plexiglas.

De foto op plexiglas is trendy en opvallend. Door het hoogglanseffect van het plexiglas past de foto perfect in een modern interieur.

Foto op plexiglas afdrukken

Twee printtechnieken:

UV direct print

Uw foto wordt in spiegelbeeld rechtstreeks aan de achterzijde van een plexiglasplaat gedrukt. Hierdoor worden de kleuren intensiever en komt er veel meer diepte in. De 4mm plexiglasplaat wordt zonder witte inkt en met transparante kleuren geprint. Tenslotte gaat er nog een witte laag over de achterzijde van de plexiglasplaat. De foto kan worden uitgeleverd met hoekafstandhouders waardoor de afbeelding vrij komt van de muur (zie onder).

Fine-art plexiglas

De ultieme fotoafwerking is de foto tussen Dibond (aluminium) en plexiglas (acryl). Deze techniek wordt veelvuldig toegepast voor kunsttentoonstellingen. Dit is dé eyecatcher voor woonkamer of kantoor! Het kunstwerk wordt geprint in hoge resolutie met een fotoprinter die 9 kleuren heeft. De fine-art print wordt geprint op premium fotopapier (250gr/m2). De foto wordt dan geplakt op Dibond en aan de voorzijde wordt 4 mm plexiglas geplakt. Aan de achterzijde kan een zwevende of blinde kunststofophanging worden gemonteerd (zie onder). Hierdoor komt het kunstwerk zwevend van de muur. Deze techniek zorgt voor een absolute vormvastheid en duurzaamheid van het kunstwerk. het opplakken is handwerk, dat betekent dat 100% stofvrij is dus niet helemaal te garanderen is.

foto afdrukken op plexiglas
Plexiglas
foto op plexiglas fine art
Plexiglas Fine Art
FormaatWitFine-Art Glossy
30 x 20 cm€ 49,95-
45 x 30 cm-€ 51,95
60 x 40 cm€ 94,95€ 119,95
90 x 60 cm€ 149,95€ 219,95
120 x 80 cm€ 229,95€ 429,95
150 x 100 cm€ 319,95€ 629,95

U heeft de keuze uit 2 verschillende ophangsystemen. Een zwevend profiel is een aluminium frame dat op de achterzijde van de print wordt bevestigd, op maat gemaakt en mogelijk vanaf 50 cm breedte. Een blind kunststof ophangsysteem is een plaatje dat eveneens aan achterzijde wordt bevestigd.

zwevend profiel

Zweefprofiel vanaf € 15,95

ophangsysteem

Ophangsysteem (blind) € 9,95

Andere formaten (zoals vierkant) en bijbehorende prijzen op aanvraag. Levering binnen 8 werkdagen. Verzend- en handlingkosten inbegrepen
Prijswijzigingen en drukfouten voorbehouden. Service en garantie op geleverde producten gaat altijd via Studio Retouched

Wilt u een afdruk op plexiglas bestellen?

Studio Retouched neemt u het werk uit handen!