Goed om te weten

Dronefoto's warm weekend

"Mooi weer" in beeld gebracht

Hete dronefoto’s!

Luchtfoto van mensen die verkoeling zoeken in en op het water.

Studio Retouched maakt dronefoto’s (en gewone foto’s) in opdracht van onder andere Hollandse Hoogte, een fotopersbureau (onderdeel van het ANP) dat beelden van Nederlandse fotografen en buitenlandse fotobureaus levert aan kranten, tijdschriften en organisaties. De databank van Hollandse Hoogte bevat 25 miljoen beelden, waaronder nieuwsfoto’s, portretten, lifestylefotografie, amusement en reisreportages.

Fotoredactie

Zo kan het gebeuren dat ik een mailtje krijg van de fotoredactie van het ANP met het verzoek een bepaald actueel onderwerp te gaan vastleggen. In dit geval werden er specifiek luchtfoto’s gevraagd van “Nederland zoekt verkoeling” in verband met het eerste tropische weekend van 2019. Leuk onderwerp om vast te leggen! Gelukkig woon ik in een waterrijk gebied met de rivier de Maas voor de deur, dus de locatie is zo gevonden. Alhoewel ik ook wel eens half Nederland door moet crossen.

Het plaatje

Het mooiste is om in één foto wat mensen te laten zien die aan het strand liggen te bakken en tegelijk ook wat bootjes op het water. Het is wel uitkijken met de privacyregels tegenwoordig dus gepaste afstand is altijd nodig. verder doen foto’s met dieren het altijd goed, of wat apartere standpunten zoals een zogenaamd topshot.

Metadata

Wanneer het rondje dronefoto’s maken klaar is worden ze zo snel mogelijk bewerkt en naar de beeldbank van Hollandse Hoogte gestuurd. Alle foto’s zijn voorzien van metadata en hashtags zodat een klant van Hollandse Hoogte, bijvoorbeeld De Telegraaf of het Ad snel kunnen zoeken op trefwoorden en mijn foto’s kunnen vinden. EN kopen natuurlijk!;-)